søndag, april 23, 2006

1-2-3 Krumkaka!

Blant alt det eksotiske Tone og Marte har opplevd paa sitt homestay(vi har besoekt autentiske landsbyer over alt hvor vi har vaert; masaier, indere, risboender i mekongdeltaet. Naa er det den amerikanske extended family som er studieobjekt) er dagens bursdag med norsk tema det mest utrolige! Naboene til Linda og Jim(som vi bor hos) valgte aa aere sine norske aner. De var innom her for et par dager siden for aa la oss nordmenn proevesmake krumkakene for aa se om de var noe tess, og konsultere oss paa hva man spiser i Norge. Vi bestemte oss for aa bidra litt selv, med aa bake Verdens Beste, en typisk norsk kake. Det var lettere sagt enn gjort, saerlig siden ingen av oss hadde bakt den foer. Aa bake her innebaerer oversettelse av maaleenheter og steketemperaturer, pluss en vill jakt for aa faa alle ingrediensene. Vaniljesaus har de nemlig ikke her. Og naar det kom til stykket viste det seg at med amerikanske ingredienser fikk vi bare halv porsjon av kakebunnen i forhold til alt det andre... Da var det bare aa lage enda en porsjon. Kaka pyntet vi med jordbaer og blaabaer som et norsk flagg, veldig fornoeyde med oss selv!!Hos naboene stilte alle med vikinghjelmer;) Pluss at oldermor, og den tidligere konsulen begge stilte i bunad!Imponerende i 30 pluss! Vi fikk servert lefser, krumkaker med multekrem, diverse andre mer eller mindre norske delikatesser. Alt pyntet i beste 17.mai stil, med norske flagg. Paa tv'en gikk en skryteDVD av Norge om og om igjen. Vi stilte med ekspertkommentarer paa slektsgranskning, rosemaling, trekkspillmusikk, norsk mat og spraak. Mange av de andre gjestene var norskamerikanere, og syntes det var veldig eksotisk med litt "ekte vare"! Vi fikk masse skryt for kaka og spiste oss kvalme paa lefse.
Og da vi skulle gaa satt fire generasjoner Solheim og poserte til familiebilde, og med beskjed om aa smile paa "1-2-3 Krumkaka!"

1 Comments:

At 14:51, Blogger Girlsa said...

Kult med bursdag med norsk tema!! Kanskje det er noe å tenke på neste gang.... Jeg er tilbake fra tiomila. Det ble en legendarisk natt uten søvn. Neste år skal jeg trene mer så jeg faktisk klarer å henge på heng-etappen. Men gøy var det uansett. Ellers er det utrolig hvor fort man kommer inn i hverdagen igjen. Nå er det nesten som jeg ikke har vært borte i det hele tatt... Så dere må nyte øyeblikket! Fortsett å kos dere!! Gla i dokk!!!
Klæmma fra Maja

 

Legg inn en kommentar

<< Home