fredag, mars 31, 2006

Foelelsesmessig utladning...

Naa har vi kommet oss inn i Kambodjsa, og landet foeles som en blanding mellom India og Tanzania. Mye fattigdom, humpete veier og radmagre kyr, men smil overalt. I dag har vi kjoert omkring i hovedstaden Phnom Phen paa scooter (1 sjaafoer + 2 jenter paa hver scooter...).Vi startet dagen paa Killing fields, et omraade med massegraver der 9000 mennesker ble drept og gravlagt under Khmer Rouge regimet 1975-79. Det var hovedsakelig utdannede eller rike som ble henrettet, saa de ikke skulle sette seg opp mot regimet. Alle hodeskallene som ble gravd opp var samlet i et monument, og det laa fortsatt beinrester rundt omkring. Foeles uvirkelig at det vokser blomster og at fuglene fortsatt synger paa et saant sted!!
Vi besoekte ogsaa Tuol Sleng, et fengsel der de intelektuelle ble holdt fanget og torturert i 1-6 maaneder foer de ble sendt til the Killing Fields. Man har ikke sikre tall paa hvor mange som ble drept under Khmer Rouge sitt styre, men det var minst 3 millioner mennesker. Det gjoerde et veldig intrykk aa se fengselet og massegravene, spesielt siden det er saapass kort tid siden det hendte. Man blir rett og slett litt utladet.
Solveig og Maja samla likevel krefter og kjoepte 50 kg ris, skriveboeker og penner og dro og besoekte et barnehjem. Der bodde det 114 barn, som sov i smaa bambushytter, 5 paa hvert rom. Det var barn fra fattige familier fra hele landet som kom ble sendt dit for aa faa skolegang og mat.

Dette ble en ganske trist rapport, men det er veldig mye bra her ogsaa. Det bygges mye; veier og hus, og som sagt: folk smiler! I morgen drar vi med buss til Siem Reap, for aa se paa Angkor Wat: tempelruiner fra svunne tider som er nasjonens stolthet.

2 Comments:

At 00:46, Anonymous Anonym said...

Hva gjorde Marte og Tone da SOl og Maja hjalp barna om ejg tør spørre? ;-)

 
At 08:48, Anonymous Anonym said...

I stedet for aa vaere barmhjertige turister, valgte vi aa utforske de innfoedtes glitter og stas (les templer og diverse gullbuddhaer). Og selv om barna ikke fikk aeren av vaart naervaer saa sponset vi ogsaa noedvendighetene.

 

Legg inn en kommentar

<< Home