lørdag, januar 21, 2006

Dyrene i Afrika som har saa lite aa gjoere

Naa sitter vi paa Etiopisk hotell i Arusha, Tanzania etter en intens uke paa jakt etter "de fem store". Etter en lang flight fra Brussel og en for noen soevnloes natt paa fancy hotell startet safarien forrige soendag. 21 mennesker i alle aldere ble underlagt ett leirskoleregime med plikter og oppgaver. Der ble vi introdusert til "the baby", en diger aapen lastebil som inneholdt alt man kan trenge for en uke i villmarken. De to foerste dagene var mest transport med mang inntrykk fra landsbygda. 3. dagen vaaknet vi av regndraaper paa teltet. Var plutselig veldig glad for at vi ikke hadde tatt med regntoey... Det skulle etterhvert vise seg aa bli vaert minste problem. Vi hadde kjoert 4km paa daarlig vei fra hovedveien til campsiten. Guiden vaar var tydelig bekymret for turen tilbake og alle aktiviteter ble avlyst. Da alle var i bilen viste det seg at den ikke var til aa rikke. 7 tonn rekker aa synke godt nedi mykt underlag paa en natt. 3 timer senere hadde bilen flyttet seg 100meter og vi begynte aa faa det travelt for aa rekke aa komme oss inn i Serengeti. Folk begynte aa se for seg ennaa en dag(ennaa en uke...) ved bredden av Viktoriasjoeen. Men guidene og en veldig behjelplig lokalbefolkning syntes ikke aa ha gitt opp. Sjefen sjoel laa under bilen i ett hav av gjoerme;) Straks etter kom heldigvis kokken med en traktor og vi rakk porten til Serengeti med 10 minutt! Der var vi i to dager med bare en tynn teltduk mellom oss og loevene om natta. MAnge lyder, noen slet med soevnen, andre la skylda paa sine teltsamboere og sov lykkelig videre;) Vakre landskaper og et fantastisk dyreliv!! Maja og Solveig har en fullstendig liste over ALLE dyr og fugler vi saa hvis noen er interessert.. I farten kan vi nevne loeve, elefanter, gepard, leopard, giraffer, flodhester, nesehorn.
Deretter gikk turen til Ngorogorokrateret. Der var det elefanter som var faren paa camp'en der, og bushpigs som luktet sure sko i teltene... Vidunderlig vakkert landskap og fantastisk rikt dyreliv der ogsaa. Paa tre dager fikk vi dekt alt man kan oenske seg av afrikanske dyr. Naa er vi klar for aa ordne opp litt paa egen haand. I morgen innebaerer det en dag ved bassenget:)

4 Comments:

At 14:58, Blogger Girlsa said...

og det med dyrene som har saa lite aa gjoere... har aldri sett noen gjoere saa lite, eller sett saa utslitt ut etter aa ha gaatt to skritt som de store kattene i afrika!!

 
At 18:30, Anonymous Anonym said...

åååå så heldig dokk e!! Høres ut som en fantastisk start på reisen, til torss for litt transportproblemer. Misunne dokk alle opplevelsan her æ sitt i snøfrie Volda. Glede mæ til å hør mer om turen etterhvert som den strider frem!
Pass på dokk sjøl og hverandre:)

 
At 01:05, Anonymous Anonym said...

Hei jenter, bra at dere er kommet trygt tilbake fra Safari. Som alle sier på disse kommentarene, må passe på hverandre. Og ikke la Sol plukke opp eller ta på alle mulige dyr og kryp hun finner.

 
At 13:47, Anonymous Anonym said...

liste over dyr jeg har sett den siste uka: utstoppet katt, gutter, shine-kjole(dyr haha), hoinnskit og kylling i kebaben. æ savne dåkk!

 

Legg inn en kommentar

<< Home